Gado Gado met witte kool

Bereiding

Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan.

Breng water aan de kook voor de sperziebonen. Halveer de witte kool in de lengte en snijd in dunne reepjes.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook klein. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en giet daarna het water af.

Verhit bakolie in een wok (of grote koekenpan) en fruit de ui 1 minuut op een middelhoog vuur. Voeg dan de witte kool toe en pers de knoflook erboven uit.

Stoof de witte kool op een laag vuur, met de deksel op de pan in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Spoel de taugé goed af onder de kraan. Voeg de helft van de taugé toe en stoof kort mee.

Verwarm de satésaus in een steelpannetje op een laag vuur en verdun naar smaak met water (of melk). Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken.

Pel en halveer de eieren.

Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Verdeel de witte kool, sperziebonen en gekookte eieren over de borden.

Schenk wat satésaus erover. Garneer met de pinda's en de overgebleven taugé.

Selamat makan! (= smakelijk eten).

Tip: Heerlijk met kroepoek en gebakken uitjes. Houd je van pittig? Voeg dan een fijngesneden rode peper of sambal toe!

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 biologische eieren 
  • 200 g biologische sperziebonen 
  • ½ biologische witte kool 
  • 2 biologische rode uien
  • 1 biologische knoflookteen 
  • 70 g biologische taugé 
  • 3 eetlepels biologische satésaus 
  • biologische pinda's naar smaak
  • 1 eetlepel bakolie

Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 11,8 g
Vet 38,4 g
waarvan verzadigd 7,2 g
Eiwit 22,7 g
Vezels 12,5 g
Groente 300 g
Kcal 564
Zout 0,30 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.