Bloemkoolpuree met snijbonen
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolrijst
- 250 ml groentebouillon minder zout
- 1 blik witte bonen (uitlekgewicht 265 g)
- peper naar smaak
- 200 g snijbonen (gesneden)
- 200 g rundertartaar
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels mosterd
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 400 kcal
- Koolhydraten
- 22,2 g
- - waarvan suikers
- 1,8 g
- Vet
- 13,3 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 39,6 g
- Vezels
- 16,8 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 1,02 g
Bereiding
Kook de bloemkoolrijst 5 minuten in de groentebouillon. Plaats een deksel op de pan.
Laat de witte bonen uitlekken. Voeg ⅔ van de witte bonen toe aan de bloemkool en kook nog 2 minuten mee.
Giet vervolgens af en duw overtollig vocht eruit.
Blend tot een puree met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper.
Breng water aan de kook en kook de snijbonen 8 minuten. Voeg de laatste minuut de overige witte bonen toe. Giet vervolgens af.
Bak ondertussen de rundertartaar gaar in olijfolie. Breng op smaak met peper.
Meng de puree met de snijbonen en de witte bonen. Voeg de mosterd toe. Serveer met de rundertartaar.
Tip: Is de bloemkoolpuree nog wat vochtig? Verhit deze dan in een pan en laat het vocht verdampen totdat de puree de gewenste dikte heeft.
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.