Bereiding

Warm de oven voor op 200° C.

Was de mosselen. Gooi kapotte schelpen en open schelpen, die na een klap niet sluiten, weg.

Maak het bosuitje en de tomaat schoon. Snijd het bosuitje in ringen en de tomaat in blokjes.

Verdeel de mosselen over 2 grote vellen bakpapier. Meng er de ringen bosui en de blokjes tomaat, peper, wat zout en de witte wijn door.

Vouw de pakketjes goed dicht. Sluit ze met een paperclip. Leg de pakketjes met de naad naar boven op de bakplaat.

Laat de mosselen in de hete oven in 12 minuten gaar worden.

Leg de pakketjes in diepe borden en open ze aan tafel. 

Ingrediënten

  • 500 gram panklare mosselen
  • 1 bosuitje
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • bakpapier

Koolhydraten 20 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 44 g
Vezels 1 g
Groente 20 g
Kcal 334
Zout 2,4 g