Groene spaghetti


-
Hoofdgerecht, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 25 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de palmkool en verwijder de nerven van de bladeren (zoals boerenkool). Kook de bladeren 5 minuten en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
Verwarm intussen de crème fraîche in een pan op een laag vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Doe de palmkool en eventueel een scheutje kookvocht van de spaghetti erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde, romige saus.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snijd de ui in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui en paprika lichtbruin.
Schep de volkoren spaghetti door de palmkool-roomsaus en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schep de paprika en ui erop of serveer ernaast.