Groentefrittata met walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes.

Hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat circa 10 minuten.

Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met het eiermengsel.

Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles erin. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Tip: Lekker met een frisse salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 knoflookteen
  • 200 g wortels
  • 1 broccoli
  • 1 romatomaat
  • 25 g walnoten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 eieren
  • 40 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 11 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwit 29 g
Vezels 13 g
Groente 320 g
Kcal 526
Zout 0,9 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.