Groente­frittata met walnoten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Groentefrittata met walnoten

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 knoflookteen
  • 200 g wortels
  • 1 broccoli
  • 1 romatomaat
  • 25 g walnoten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 eieren
  • 40 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
526 kcal
Koolhydraten
19 g
- waarvan suikers
11 g
Vet
34 g
- waarvan verzadigd
9 g
Eiwit
29 g
Vezels
13 g
Groente
320 g
Zout
0,9 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was (of schil) de wortels en snijd in blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes.

Hak de walnoten grof. 

Verwarm bakolie in een ruime koekenpan. Bak de ui, knoflook, wortels, broccoli en tomaat circa 10 minuten.

Breng op smaak met paprikapoeder en peper.

Kluts intussen de eieren, meel, yoghurt, mosterd, geraspte kaas en walnoten in een ruime kom. Haal de groenten van het vuur en meng met het eiermengsel.

Vet een ovenschaal of bakblik in met bakolie en giet alles erin. Bak de frittata circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.

Tip: Lekker met een frisse salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes