Groenten-omelet

Ingrediënten
- 2 eieren
- 35 g spinazie
- 30 g champignons
- 10 g rucola
- 50 ml amandeldrink, ongezoet
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 243 kcal
- Koolhydraten
- 1,5 g
- - waarvan suikers
- 1 g
- Vet
- 18,5 g
- - waarvan verzadigd
- 5,7 g
- Eiwit
- 16,8 g
- Vezels
- 1,5 g
- Groente
- 75 g
- Zout
- 0,76 g
Bereiding
Verhit een pan met olie op hoog vuur.
Snijd champignons in plakjes.
Voeg de spinazie en champignons toe en laat de spinazie slinken.
Klop ondertussen de eieren met de amandeldrink in een schaaltje.
Schenk het ei mengsel in de pan over de spinazie en champignons.
Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het ongeveer 5 minuten staan.
Controleer af en toe door de pan heen en weer te bewegen, als het ei gestold is, is het klaar.
Garneer met een plukje rucola.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
