Foto Groentenomelet

Bereiding

Verhit een pan met olie op hoog vuur.

Snijd de ui in ringen en fruit de helft in de pan.

Voeg de helft van de spinazie en champignons toe en laat de spinazie slinken.

Klop ondertussen de eieren met de melk en peper en zout in een schaaltje.

Schenk de helft van het ei mengsel in de pan en verdeel de helft van de kaas erover.

Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat het ongeveer 5 minuten staan.

Controleer af en toe door de pan heen en weer te bewegen, als het ei gestold is, is het klaar.

Herhaal het recept voor een tweede omelet.

Tip: zonder de champignons en met de helft van de kaas kan het recept worden bereid voor het ontbijt.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 rode uien, in ringen/stukjes
  • 240 g gewassen spinazie
  • 200 g champignons, in partjes
  • 60 g belegen kaas 48+
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • snuf peper/zout

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 6,6 g
waarvan suikers 5,2 g
Vet 20,1 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 3,1 g
Groente 160 g
Kcal 300
Zout 0,75 g

Ingestuurd door: Marijn Sno

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!