Groentestoofschotel met kikkererwten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Groentestoofschotel met kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 100 gram wortel
  • ½ rode peper
  • 100 gram champignons
  • stukje gemberwortel (1 cm)
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel koriander (ketoembar)
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl groentebouillon*

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
219 kcal
Koolhydraten
25 g
Vet
8 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
10 g
Vezels
10 g
Groente
300 g
Zout
1 g

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes, de wortels in schuine plakken, de peper in reepjes en de champignons in plakken. 

Schil de gember en rasp het fijn.

Laat de kikkererwten uitlekken.

Fruit de ui in de olie glazig.

Pers het teentje knoflook erboven uit.

Fruit de gember, de komijn, de koriander en de peper kort mee.

Voeg de groente, de kikkererwten, de gezeefde tomaten en de bouillon toe.

Stoof het gerecht 15 minuten. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes