Harissa-snijboontjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Harissa-snijboontjes

Ingrediënten

  • 200 g snijbonen
  • 130 g volkoren couscous
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 romatomaten
  • 200 g rundergehakt
  • 2 theelepels biologische harissa kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
659 kcal
Koolhydraten
52 g
- waarvan suikers
9 g
Vet
34 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
30 g
Vezels
14 g
Groente
225 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed.

Kook de snijbonen in 8-12 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af en zet opzij.

Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika enkele minuten mee.

Voeg de voorgekookte snijbonen toe aan de pan met het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden en (chili)peper.

Serveer de volkoren couscous met het harissa snijbonen-gehaktmengsel.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes