Harissa-snijboontjes

Bereiding

Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed.

Kook de snijbonen in 8-12 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af en zet opzij.

Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom. Schenk het kokende water erover en zet 5 minuten afgedekt opzij.

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika enkele minuten mee.

Voeg de voorgekookte snijbonen toe aan de pan met het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.

Serveer de volkoren couscous met het harissa snijbonen-gehaktmengsel.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 200 g biologische snijbonen
  • 130 g biologische volkoren couscous
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische rode paprika
  • 2 biologische romatomaten
  • 200 g biologische rundergehakt
  • 2 theelepels biologische harissa kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 52 g
waarvan suikers 9 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwitten 30 g
Vezels 14 g
Groente 225 g
Kcal 659
Zout 0,3 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.