Harissaboontjes met zoete aardappels

Bereiding


Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed.

Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet apart.

Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is.

Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappels bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 200 g biologische snijbonen
  • 250 g biologische zoete aardappels
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische rode paprika
  • 2 biologische romatomaten
  • 200 g biologische rundergehakt
  • 2 theelepels biologische harissa kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 37 g
waarvan suikers 15 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 23 g
Vezels 11 g
Groente 350 g
Kcal 558
Zout 0,4 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.