Harissaboontjes met zoete aardappels

Bereiding

Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed.

Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet apart.

Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.

Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is.

Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappels bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen of mango.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Ingrediënten

  • 200 g biologische snijbonen
  • 250 g biologische zoete aardappels
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische rode paprika
  • 2 biologische romatomaten
  • 200 g biologische rundergehakt
  • 2 theelepels biologische harissa kruiden
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 37 g
waarvan suikers 15 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 9 g
Eiwitten 23 g
Vezels 11 g
Groente 350 g
Kcal 558
Zout 0,4 g

Voel Je Lekker Energiek!

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.

Kom weer in een gezonde routine met voldoende slaap, ontspanning en gezond eten met het Voel Je Lekker Energiek Programma van Ekomenu en het Diabetes Fonds.