Hartige havermout

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Hartige havermout

Ingrediënten

  • 50 g courgette
  • 125 ml groentebouillon minder zout
  • 40 g havermout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • snufje peper
  • 1 theelepel Parmezaanse kaas
  • 1 takje tijm
  • snufje chilivlokken

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
342 kcal
Koolhydraten
26,3 g
Vet
19,2 g
- waarvan verzadigd
2,1 g
Eiwit
14,5 g
Vezels
3,4 g
Groente
50 g
Zout
0,45 g

Bereiding

Was de courgette en rasp grof.

Doe de bouillon en de geraspte courgette in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de havermout toe en kook 1 minuut.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Breek het ei boven de pan en bak het spiegelei tot de gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper.

Doe de havermout in een bakje, voeg geraspte Parmezaanse kaas toe en meng. Schep het spiegelei bovenop en maak af met blaadjes tijm en chilivlokken.

Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de havermout door amandelmeel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes