Hartige notentaart

Bereiding

Doe eens iets heel anders met die vertrouwde piepers: maak er een taart van! Met een vulling van gehakte noten en een frisse salade van komkommer en radijs een heerlijk vegetarische maaltijd.

Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een springvorm (doorsnede 20 cm) in.

Schil de aardappelen en rasp ze grof.

Hak de noten fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.

Meng de aardappelrasp met noten en ui in een kom en roer de crème fraîche erdoor.

Klop de eieren los met peper en schep ze door het aardappelmengsel.

Doe het mengsel in de springvorm.

Bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met komkommer en radijs.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 50 g walnoten
  • 50 g cashewnoten, ongezouten
  • 50 g pinda’s, ongezouten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 ml halfvolle crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 komkommer
  • 100 g radijs

Koolhydraten 34,6 g
waarvan suikers 7,9 g
Vet 31,3 g
verzadigd vet 8,7 g
Eiwit 15,5 g
Vezels 5,2 g
Groenten 150 g
Kcal 493
Zout 0,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.