Herfstgroentenschotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil het bovenste gedeelte van de pompoen en snijd deze in plakken. Halveer de plakken.

Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in plakken. Snijd de courgette in plakken.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Zet de plakken pompoen, pastinaak, zoete aardappel en courgette om en om rechtop in de ovenschaal tot alles op is.

Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pannetje en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daar de tijm en paprikapoeder aan toe en verhit 1 minuut mee.

Giet de kookroom erbij en breng op laag vuur aan de kook.

Snijd de champignons in kleine stukjes en verdeel over de groenten in de schaal. Giet het kookroommengsel over de groenten en bestrooi met wat tijm.

Bak 60 minuten in de oven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • halve flespompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml (plantaardige) kookroom (light)
  • 120 g champignons

Koolhydraten 27,4 g
waarvan suikers 12,6 g
Vet 3,6 g
waarvan verzadigd 2,0 g
Eiwit 5,4 g
Vezels 5,4 g
Groente 280 g
Kcal 174
Zout 0,14 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.