Kaassalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 50 g camembert, 30+
  • 200 g roomkaas, light
  • 3 eetlepels room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
  • 2 eetlepels bieslook, in ringetjes
  • 1/4 eetlepel karwijzaad
  • paprikapoeder
  • 1 rammenas, zwarte of gewone
  • 16 radijsjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
142 kcal
Koolhydraten
8,6 g
- waarvan suikers
5,5 g
Vet
6,6 g
- waarvan verzadigd
3,9 g
Eiwit
10,8 g
Vezels
1,9 g
Groente
85 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Snipper 2 uien. Prak 50 g camembert, 30+, met een vork fijn.

Meng met 200 g light roomkaas, 3 eetlepels room, light, ui en 2 eetlepels bieslookringetjes.

Breng op smaak met ¼ eetlepel karwijzaad en paprikapoeder.

Snijd 1 zwarte rammenas (of gewone rettich) in dunne plakken en serveer met 2 bosjes radijsjes en de kaassalade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes