Kaassalade

Ingrediënten
- 2 uien
- 50 g camembert, 30+
- 200 g roomkaas, light
- 3 eetlepels room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
- 2 eetlepels bieslook, in ringetjes
- 1/4 eetlepel karwijzaad
- paprikapoeder
- 1 rammenas, zwarte of gewone
- 16 radijsjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 142 kcal
- Koolhydraten
- 8,6 g
- - waarvan suikers
- 5,5 g
- Vet
- 6,6 g
- - waarvan verzadigd
- 3,9 g
- Eiwit
- 10,8 g
- Vezels
- 1,9 g
- Groente
- 85 g
- Zout
- 1,1 g
Bereiding
Snipper 2 uien. Prak 50 g camembert, 30+, met een vork fijn.
Meng met 200 g light roomkaas, 3 eetlepels room, light, ui en 2 eetlepels bieslookringetjes.
Breng op smaak met ¼ eetlepel karwijzaad en paprikapoeder.
Snijd 1 zwarte rammenas (of gewone rettich) in dunne plakken en serveer met 2 bosjes radijsjes en de kaassalade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
