Kalfshamburgers met gesmoorde prei

Bereiding

Breng water in een pan aan de kook. Pel de knoflook. Schil de knolselderij, snijd klein en kook in 10-15 minuten gaar. Pers de helft van de knoflook erboven uit en kook mee.

Giet het vocht af en pureer de knolselderij met een staafmixer of pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kalfshamburgers aan weerszijden bruin en gaar.

Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder het steeltje, voeg toe aan de pan en bak met de hamburgers mee.

Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 5 cm. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de overige knoflook zacht. Voeg de prei en het water toe en stoof de prei afgedekt 8-10 minuten.

Serveer de knolselderijpuree met de gesmoorde prei en kalfshamburgers met de champignons.

Tip: Als je een fluweelzachte puree wilt, druk dan de knolselderijpuree voor het serveren door een zeef. Deze puree combineert ook erg goed met aardappels of aardpeer.

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische knoflooktenen
  • ½  biologische knolselderij
  • 2 biologische kalfshamburgers
  • 125 g biologische kastanjechampignons
  • 2 biologische preien
  • 2 eetlepels bakolie
  • 100 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 8 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwitten 25 g
Vezels 17 g
Groente 500 g
Kcal 527
Zout 2,2 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor de Koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.