Kalfshamburgers met gesmoorde prei

Bereiding

Breng water in een pan aan de kook. Pel de knoflook. Schil de knolselderij, snijd klein en kook in 10-15 minuten gaar. Pers de helft van de knoflook erboven uit en kook mee.

Giet het vocht af en pureer de knolselderij met een staafmixer of pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kalfshamburgers aan weerszijden bruin en gaar.

Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder het steeltje, voeg toe aan de pan en bak met de hamburgers mee.

Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 5 cm. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de overige knoflook zacht. Voeg de prei en het water toe en stoof de prei afgedekt 8-10 minuten.

Serveer de knolselderijpuree met de gesmoorde prei en kalfshamburgers met de champignons.

Tip: Als je een fluweelzachte puree wilt, druk dan de knolselderijpuree voor het serveren door een zeef. Deze puree combineert ook erg goed met aardappels of aardpeer.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 knoflooktenen
  • ½  knolselderij
  • 2 kalfshamburgers
  • 125 g kastanjechampignons
  • 2 preien
  • 2 eetlepels bakolie
  • 100 ml water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 8 g
Vet 34 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwitten 25 g
Vezels 17 g
Groente 500 g
Kcal 527
Zout 2,2 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!