Kalkoencarpaccio met rucola

Ingrediënten
- 50 g rucola
- 90 g kalkoenfilet, broodbeleg (extra dun)
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 eetlepels groentebouillon
- peper
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 165 kcal
- Koolhydraten
- 3,5 g
- - waarvan suikers
- 3,1 g
- Vet
- 5,7 g
- - waarvan verzadigd
- 2,6 g
- Eiwit
- 23,9 g
- Vezels
- 1,2 g
- Groente
- 50 g
- Zout
- 1,1 g
Bereiding
Leg 75 g rucola op een bord.
Rol 90 g kalkoenfilet op en verdeel over de rucola.
Meng 1 eetlepel mosterd met 1 eetlepel balsamicoazijn en 4 eetlepels groentebouillon.
Breng op smaak met peper.
Sprenkel de dressing over de carpaccio en rucola en bestrooi met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
