Kalkoencarpaccio met rucola

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 50 g rucola
  • 90 g kalkoenfilet, broodbeleg (extra dun)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • peper
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
165 kcal
Koolhydraten
3,5 g
- waarvan suikers
3,1 g
Vet
5,7 g
- waarvan verzadigd
2,6 g
Eiwit
23,9 g
Vezels
1,2 g
Groente
50 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Leg 75 g rucola op een bord.

Rol 90 g kalkoenfilet op en verdeel over de rucola.

Meng 1 eetlepel mosterd met 1 eetlepel balsamicoazijn en 4 eetlepels groentebouillon.

Breng op smaak met peper.

Sprenkel de dressing over de carpaccio en rucola en bestrooi met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes