Kipgehakt spiesjes met tomaten-bonen­salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Drie kipspiesjes en salade van tomaten, komkommer, rode ui en bonen

Ingrediënten

  • 300 g kipgehakt
  • 1½ eetlepel cajun kruiden (zonder zout en suiker)
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tomaten
  • ½ komkommer
  • 130 g zwarte bonen
  • 60 g mini mozzarella
  • satéprikkers

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
412 kcal
Koolhydraten
16,6 g
Vet
15,5 g
- waarvan verzadigd
4,9 g
Eiwit
47,8 g
Vezels
8 g
Groente
205 g
Zout
0,73 g

Bereiding

Meng het kipgehakt met de cajunkruiden en peper.

Neem een satéprikker en vorm het gehakt rondom de spies. Herhaal dit met al het gehakt.

Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de spiesjes gaar.

Was de tomaten en komkommer en laat de zwarte bonen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in halve plakjes. Halveer de mozzarella bolletjes.

Meng de tomaat, komkommer, zwarte bonen en mini mozzarella. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper.

Serveer de kipgehaktspiesjes met de salade.

Tip: Je kunt de spiesjes ook bereiden op de barbeque.
Voor een vegetarisch versie: Vervang het kipgehakt door tempeh. Snijd de tempeh in repen en prik de satéprikker er door in de lengte. Meng de olijfolie en cajunkruiden en bestrijk hiermee de tempeh. Bak of grill 5 minuten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes