Kippenpastei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Breng een pan met water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook in 15 minuten gaar.

Giet daarna het water af en pureer met een staafmixer (of gebruik een pureestamper).

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen en was in een zeef onder de kraan. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui met de kipblokjes bruin en gaar. Schep uit de pan en zet even opzij.

Bak dan de champignons, prei en wortels in dezelfde pan en roerbak op een middelhoog vuur circa 5-7 minuten.

Smelt intussen de roomboter in een ruime kookpan en roer het meel erdoor. Laat het op een zacht vuur gaar worden. Het is gaar als de roux een beetje zanderig aanvoelt.

Voeg nu met een garde melk en water toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Breng al roerend aan de kook. Je krijgt dan een dikke romige saus.

Roer de kip en groenten door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Doe de ragout in een ovenschaal en verdeel de knolselderijpuree erover. Plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Tip: Ook erg lekker met doperwtjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 150 g wortels
  • 125 g champignons
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm
  • 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
  • ½ eetlepel bakolie
  • 40 g boter
  • 40 g meel
  • 200 ml melk
  • 200 ml water
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 38 g
waarvan suikers 10 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 14 g
Eiwit 29 g
Vezels 21 g
Groente 300 g
Kcal 662
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!