Kwark met perzik en pistache

Bereiding

Was de perzik. Halveer de perzik, verwijder de pit en snijd in dunne partjes. Hak de pistachenoten grof.

Doe de magere kwark in een kommetje.

Verdeel de perzik, pistache en de gepofte spelt over de kwark.

Tip: Varieer zoveel je wilt met het soort fruit of met andere ongezouten noten, dit is namelijk een gezonde basis om iedere dag mee te starten!

Liever nog minder koolhydraten? Vervang dan de spelt voor wat pitten en zaden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 perzik
  • 20 g pistachenoten ongezouten
  • 200 g magere kwark
  • 2 eetlepels gepofte spelt

Koolhydraten 17,3 g
Vet 10,1 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 23,6 g
Vezels 3,6 g
Groente 0 g
Kcal 267
Zout 0,19 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!