Linzen frittata

Bereiding

Pel en snijd de ui in ringen.

Was de snijbiet en snijd in grove stukken. Houd daarbij de stelen en het blad gescheiden.

Rasp de wortels in de keukenmachine of met een rasp. Laat de linzen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.

Klop de eieren met de geraspte kaas los en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de ui en de stelen van de snijbiet op een middelhoog vuur. Doe de linzen, wortelrasp en het blad van de snijbiet erbij en schep goed door elkaar.

Schenk het eiermengsel in de pan. Schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreid. Zet vervolgens het vuur laag en laat de frittata afgedekt tenminste 10 minuten garen.

Schud de pan regelmatig heen en weer zodat de fritatta niet aanbakt. Als de frittata stevig aanvoelt is deze klaar.

Heb je een glutenallergie?

Spoel het amandelschaafsel af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel erover.

Tip: Je kunt de frittata ook in de oven bereiden (160 ºC) in een ovenschaal of met een vuurvaste pan.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 200 g snijbiet 
  • 150 g wortels 
  • 400 g linzen 
  • 3 eieren 
  • 50 g geraspte kaas 
  • 25 g amandelschaafsel
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 25,2 g
waarvan suikers 7,7 g
Vet 38,9 g
waarvan verzadigd 10,6 g
Eiwit 33,9 g
Vezels 13,7 g
Groente 250 g
Kcal 616
Zout 0,88 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.