Miso-wortel­noedels met kip

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Miso-wortelnoedels met kip

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 miso tablet
  • 200 g wortels
  • 1 paksoi
  • 1 puntpaprika
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g kipdijbeenfilet, blokjes
  • 200 g zwarte bonen
  • 5 g verse koriander
  • 2 eetlepels bakolie
  • 500 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
534 kcal
Koolhydraten
23 g
- waarvan suikers
12 g
Vet
35 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
26 g
Vezels
11 g
Groente
350 g
Zout
2 g

Bereiding

Verhit bakolie in een ruime soeppan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui 3 minuten. Voeg het water en het miso tablet toe en laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken.

Schrap intussen de wortels en schaaf in lange linten (noedels). Verwijder de onderkant van de paksoi en trek de bladeren uit elkaar. Was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en het groene blad in dunne reepjes (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).

Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Pel de knoflook. Bestrooi de kip met peper. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de kip in 10 minuten goudbruin.

Pers de knoflook erboven uit. Schep de kip uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak het witte deel van de paksoi samen met de paprikareepjes circa 5 minuten in dezelfde koekenpan en voeg daarna toe aan de soeppan.

Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan. Verwarm de bonen en het groene blad van de paskoi nog 5 minuten mee met de soep.

Snijd de verse koriander fijn. Schep alles in mooie kommen en verdeel de kip en verse koriander erover.

Tip: Ook lekker met gesneden chilipeper en sesamolie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes