Paasklok­kenkoek­jes
  • recipe icon Hapje, Anders
  • time icon Bereidingstijd: 120 minuten
  • people icon Aantal personen: 20

Bereiding

Meng de margarine met het water en eiwit. Doe nu de volkorenmeel erbij en roer alles goed. Laat het deeg nu rusten voor 1 uur in de koeling.

Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een dunne lap.

Maak nu een paasklok met een zelfgemaakte vorm uit papier (zie de vorm op deze pagina).Leg deze over de lap deeg en snij uit. Vergeet niet om bovenaan een gaatje te maken, daar moet later een lint door. Van de restanten kan je weer een lap uitrollen en met leuke vormpjes weer kleine koekjes uitsteken. Gebruik een vorm die jij leuk vindt, wij hebben klokjes gekozen.

Leg de koekjes op bakpapier en zet ze voor 15-20 min in de oven op 180°C.

TIP : Dit basisdeeg  kan je ook gebruiken voor andere deegvormpjes, bv. sterrenkoekjes, hartenkoekjes, …

Na afkoeling op een rooster zijn de klokken klaar om te versieren:

Doe een mooi lint door het gaatje van de klok en maak er een grote strik van.

Smelt de chocolade en maak een chocoladeboord aan de klok. Leg er wat amandelschilfers op om te garneren.

De voedingswaarde geldt per koekje als je uit het deeg 20 koekjes maakt.

 

Ingrediënten

  • 90 g vloeibare margarine
  • 1 eiwit
  • 175 g volkorenmeel
  •  24 g water
  •  50 g pure chocolade 
  •  40 g amandelschaafsel (om mee te garneren)

Koolhydraten 7,2 g
waarvan suikers 1,7 g
Vet 5,8 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 1,6 g
Vezels 1,3 g
Groenten - g
Kcal 90
Zout 0,05 g