Foto van paddenstoelentaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 Snijd de paddenstoelen en de knoflook fijn.

 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen 5 minuten.

 Meng het amandelmeel met de eieren, crème fraîche, teentje knoflook, de tijm (alleen de blaadjes) en wat peper met een garde.

 Giet het mengsel in een flexibele taartvorm. Let op: geen springvorm.

 Verdeel de paddenstoelen over het mengsel.

 Strooi de kaas er overheen en vervolgens nog een beetje peper.

 Plaats de taart 25 minuten in de oven en bak totdat hij lichtbruin is.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 100 g cantharellen
  • 150 g oesterzwammen
  • 100 g kastanje champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 7 g tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte kaas
  • 50 g crème fraîche
  • peper

Koolhydraten 6,1 g
waarvan suikers 1,7 g
Vet 32,3 g
waarvan verzadigd 10,5 g
Eiwit 19,9 g
Vezels 4,5 g
Groente 87,5 g
Kcal 398
Zout 0,66 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.