Pasta met paprika en vis

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht
Pasta met paprika en vis

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 200 gram koolvisfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram gegrilde paprika's
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kappertjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
368 kcal
Koolhydraten
45 g
Vet
8 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
26 g
Vezels
8 g
Groente
250 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de vis in blokjes. Strooi er peper over en druppel er wat citroensap over.

Maak de groente schoon.

Snijd de paprika in repen, de tomaten in parten en de bosuitjes in ringetjes.

Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zacht.

Voeg de paprika’s en de tomaten toe en smoor ze gaar.

Snijd de olijven in plakjes.

Meng de olijven, de kappertjes en de blokjes vis door de saus.

Laat de vis in de saus in een paar minuten gaar worden.

Giet de tagliatelle af en meng de saus erdoor.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes