Pasta met paprika en vis

Ingrediënten
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 200 gram koolvisfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 250 gram gegrilde paprika's
- 3 tomaten
- 2 bosuitjes
- 5 olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kappertjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 368 kcal
- Koolhydraten
- 45 g
- Vet
- 8 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 26 g
- Vezels
- 8 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de vis in blokjes. Strooi er peper over en druppel er wat citroensap over.
Maak de groente schoon.
Snijd de paprika in repen, de tomaten in parten en de bosuitjes in ringetjes.
Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zacht.
Voeg de paprika’s en de tomaten toe en smoor ze gaar.
Snijd de olijven in plakjes.
Meng de olijven, de kappertjes en de blokjes vis door de saus.
Laat de vis in de saus in een paar minuten gaar worden.
Giet de tagliatelle af en meng de saus erdoor.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
