Pastasalade met tonijn

Ingrediënten
- 200 g volkoren penne, ongekookt
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 3 tomaten
- 1 halve citroen
- 200 g kruidenroomkaas, light
- 100 g magere yoghurt
- 2 eetlepels azijn
- 120 g tonijn op waterbasis, uit blik, uitgelekt
- 2 eetlepels peterselie, gehakt
- paprikapoeder
- peper
- 285 g maïs, uit blik (uitlekgewicht)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 368 kcal
- Koolhydraten
- 47,2 g
- - waarvan suikers
- 11,3 g
- Vet
- 7,1 g
- - waarvan verzadigd
- 2,8 g
- Eiwit
- 24,8 g
- Vezels
- 8,3 g
- Groente
- 180 g
- Zout
- 1,3 g
Bereiding
Kook 200 g volkoren ongekookte penne zoals aangegeven op de verpakking gaar.
Snijd 2 paprika’s en 3 tomaten in blokjes. Pers een ½ citroen uit.
Meng dit met de kruidenroomkaas, de magere yoghurt, de azijn,
het blikje tonijn op water (met het vocht), de gehakte peterselie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper.
Meng de blokjes paprika en tomaat met 1 blikje maïs, het tonijn-roomkaasmengsel en de penne.
Laat dit ca. 30 minuten intrekken en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
