Pastinaak­tagliatelle

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht
Pastinaaktagliatelle

Ingrediënten

  • 250 g wild wonder tomaatjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 prei
  • 160 g tonijn
  • 75 ml crème fraîche
  • 400 g pastinaak
  • 2 eetlepels bakolie
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
510 kcal
Koolhydraten
30 g
- waarvan suikers
17 g
Vet
29 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
24 g
Vezels
14 g
Groente
380 g
Zout
0,6 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was en halveer de tomaatjes. Leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat en bestrooi royaal met tijm. Rooster de tomaatjes tot ze rimpelig worden (circa 20 minuten).

Breng een pan met water aan de kook. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan.

Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de prei 5 minuten mee. Roer dan de tonijn en de crème fraîche erdoor, dek de pan af en verwarm 5 minuten op een laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met peper.

Schil en schaaf de pastinaak in lange, dunne linten (tagliatelle). Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak hierin de pastinaaklinten 2 tot 3 minuten op een hoog vuur.

Serveer de pastinaaktagliatelle met een schep tonijnroomsaus en verdeel de gekleurde tomaatjes erover.

Tip: Ook erg lekker met spinazie of basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes