Pompoencake met zachte vulling

Ingrediënten
- 250 g pompoen(blokjes)
- 30 g boter
- 50 g amandelmeel
- 35 g kokosmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 60 g pecannoten
- 2 eieren
- 50 g zuivelspread, naturel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 113 kcal
- Koolhydraten
- 2,2 g
- - waarvan suikers
- 1,4 g
- Vet
- 10,1 g
- - waarvan verzadigd
- 2,8 g
- Eiwit
- 3,3 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 20 g
- Zout
- 0,16 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook ze in 12 minuten gaar.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix in een grote kom met de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.
Hak de pecannoten grof
Giet de pompoenblokjes af en pureer vervolgens met een staafmixer.
Voeg de puree samen met de eieren en pecannoten toe aan het amandelmeelmengsel en roer tot een glad beslag.
Schep de helft van het beslag in de cupcakevormpjes.
Doe vervolgens in ieder cupcakevormpje een theelepel zuivelspread en verdeel daarna de rest van het beslag erover.
Bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
