Pompoen­cake met zachte vulling

Aantal personen
12 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pompoencake met zachte vulling

Ingrediënten

  • 250 g pompoen(blokjes)
  • 30 g boter
  • 50 g amandelmeel
  • 35 g kokosmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 60 g pecannoten
  • 2 eieren
  • 50 g zuivelspread, naturel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
113 kcal
Koolhydraten
2,2 g
- waarvan suikers
1,4 g
Vet
10,1 g
- waarvan verzadigd
2,8 g
Eiwit
3,3 g
Vezels
1 g
Groente
20 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en kook ze in 12 minuten gaar.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix in een grote kom met de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en speculaaskruiden.

Hak de pecannoten grof

Giet de pompoenblokjes af en pureer vervolgens met een staafmixer.

Voeg de puree samen met de eieren en pecannoten toe aan het amandelmeelmengsel en roer tot een glad beslag.

Schep de helft van het beslag in de cupcakevormpjes.

Doe vervolgens in ieder cupcakevormpje een theelepel zuivelspread en verdeel daarna de rest van het beslag erover.

Bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes