Quiche met courgette en aubergine

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet de springvorm in en beleg met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in een bestrooi met wat bloem.

Snijd de courgettes in blokjes en de tomaten in stukjes.

Bak de courgette en tomaat in de olijfolie tot de courgette zacht is.

Voeg de pastasaus toe en schep in de springvorm.

Klop de eieren los met de sojadrink en verdeel over het groentemengsel.

Strooi de kaas erover en bak in 40 minuten goudbruin.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pot Pastasaus gegrilde aubergines (HDBN)*
  • 5 plakjes (spelt)bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200 ml soyadrink
  • 100 g geraspte kaas
  • beetje bloem
  • springvorm
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 24,4 g
waarvan suikers 8,7 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 14 g
Eiwit 15,6 g
Vezels 2,6 g
Kcal 480
Zout 1,1 g

Ingestuurd door: Ekoplaza / Caplan

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!