Quinoa met gegrilde groenten

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Quinoa met gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g feta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
503 kcal
Koolhydraten
40,3 g
- waarvan suikers
14,1 g
Vet
27,5 g
- waarvan verzadigd
8,6 g
Eiwit
19,6 g
Vezels
7,8 g
Groente
300 g
Zout
1,64 g

Bereiding

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd alle groenten in plakken

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de groenteplakken goudbruin.

Meng ondertussen de oregano met de olijfolie en meng dit door de bereide quinoa.

Serveer de quinoa met de gegrilde groenten en de feta.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes