Salade met croutons

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 5 sneetjes volkorenbrood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 5 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 350 g gemengde sla
  • 1 teentje knoflook
  • 1 hele sinaasappel
  • 150 ml groentebouillon
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
275 kcal
Koolhydraten
28,5 g
- waarvan suikers
10,9 g
Vet
12,3 g
- waarvan verzadigd
1,9 g
Eiwit
8,2 g
Vezels
7,1 g
Groente
325 g
Zout
0,92 g

Bereiding

Snijd de sneden brood in blokjes (ongeveer 1 cm). Gril ze aan beide kanten in 2 eetlepels olie.

Overgiet met de 2 eetlepels wijnazijn en laat ze even sudderen.

Maak de tomaten, de komkommer en de uien schoon en snij ze in blokjes.

Was de sla en scheur in stukken.

Pers het teentje knoflook en de sinaasappel en voeg ze samen met de bouillon en de resterende olie en wijnazijn. Breng op smaak met peper.

Meng alle ingrediënten en laat eventjes rusten alvorens te serveren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes