Scampispiesen op kerrierijst

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 40 g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
  • peper
  • 100 g gepelde scampi´s, rauw
  • 125 g cocktailtomaatjes
  • ½ krop romanasla
  • 100 g champignons
  • 75 g magere yoghurt, naturel
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
564 kcal
Koolhydraten
45,6 g
- waarvan suikers
12,8 g
Vet
25,5 g
- waarvan verzadigd
3,9 g
Eiwit
32,4 g
Vezels
8,7 g
Groente
425 g
Zout
2,57 g

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met ½ eetlepel kerriepoeder gaar.

Meng de knoflook met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel gehakte basilicum.

Breng op smaak met peper en kerriepoeder en marineer daarin de gepelde scampi’s.

Prik de kerstomaten afgewisseld met scampi‘s op 3 lange satéprikkers.

Scheur de romanasla in stukken.

Snijd de champignons in plakjes en schep door de salade.

Meng de magere yoghurt met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel gehakte basilicum.

Breng op smaak met peper en sprenkel over de salade.

Bak de scampispiesen ca. 4 minuten in 1 eetlepel olie.

Leg de spiesen op de kerrierijst en serveer met salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes