Scampispiesen op kerrierijst

Ingrediënten
- 40 g zilvervliesrijst, ongekookt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
- peper
- 100 g gepelde scampi´s, rauw
- 125 g cocktailtomaatjes
- ½ krop romanasla
- 100 g champignons
- 75 g magere yoghurt, naturel
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 564 kcal
- Koolhydraten
- 45,6 g
- - waarvan suikers
- 12,8 g
- Vet
- 25,5 g
- - waarvan verzadigd
- 3,9 g
- Eiwit
- 32,4 g
- Vezels
- 8,7 g
- Groente
- 425 g
- Zout
- 2,57 g
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking met ½ eetlepel kerriepoeder gaar.
Meng de knoflook met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel gehakte basilicum.
Breng op smaak met peper en kerriepoeder en marineer daarin de gepelde scampi’s.
Prik de kerstomaten afgewisseld met scampi‘s op 3 lange satéprikkers.
Scheur de romanasla in stukken.
Snijd de champignons in plakjes en schep door de salade.
Meng de magere yoghurt met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel gehakte basilicum.
Breng op smaak met peper en sprenkel over de salade.
Bak de scampispiesen ca. 4 minuten in 1 eetlepel olie.
Leg de spiesen op de kerrierijst en serveer met salade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
