Spaghetti van rode biet en wortel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Marineer de kipfilets met de olijfolie en kruiden naar keuze en bak deze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer goed of de kipfilet vanbinnen ook gaar is.

Schil ondertussen de bieten, wortels en zoete aardappel en maak hier spaghetti slierten van met een spiraalsnijder.

Bak de groente-spaghetti in een pan met een beetje olie tot de groenten gaar zijn.

Snijd de avocado in de lengte doormidden om de pit heen en haal de pit eruit. Snijd met een mes het vruchtvlees van de avocado in de lengte door en haal het vervolgens met een lepel uit de schil.

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

Verdeel de groente-spaghetti over de borden, decoreer met de avocado en leg hier de kipfilet bovenop. Strooi hier de dungesneden lente-ui overheen.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 2 wortels
  • 1 zoete aardappel
  • 1 lente-ui
  • avocado
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kruiden naar keuze

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 12,3 g
Vet 31,7 g
waarvan verzadigd 4,9 g
Eiwit 35,3 g
Vezels 8,9 g
Groente 280 g
Kcal 537
Zout 0,37 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.