Foto van spinaziewafel met hüttenkäse, avocado en tomaatjes

Bereiding

Meng de spinazie, melk en de eieren in de blender. Voeg hier de bloem, het bakpoeder en de peper aan toe.

Mix het geheel in de blender tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer met een eetlepel olijfolie, zodat de wafel niet aan het wafelijzer blijft plakken.

Schenk flink wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak de spinaziewafels ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het beslag gaar is. Herhaal dit tot het beslag op is.

Halveer de avocado, ontdoe deze van de pit en snijd vervolgens in plakjes.

Verdeel wat hüttekäse en de plakjes avocado over de wafels.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g verse spinazie
  • 1 avocado
  • 100 g hüttekäse

Koolhydraten 30,1 g
waarvan suikers 2,9 g
Vet 11,2 g
waarvan verzadigd 2,7 g
Eiwit 13,1 g
Vezels 3,2 g
Groente 60 g
Kcal 280
Zout 0,37 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.