Thaise wortelsalade

Bereiding

Maak de winterwortels schoon. Snijd deze met een spiraalsnijder in dunne, lange linten. Heb je geen spiraalsnijder? Gebruik dan de rasp van een keukenmachine. Doe de wortel in een ruime saladekom.

Schil de rode ui, halveer deze en snijd vervolgens in dunne halve ringen.

Snijd de koriander grof en doe deze samen met de rode ui in de saladekom.

Meng voor de dressing de sojasaus en de sesamolie door elkaar.

Rol de limoen met wat kracht over het aanrecht zodat deze wat soepeler wordt en het sap er makkelijker uitgeknepen kan worden. Halveer de limoen en knijp uit één helft het sap boven de dressing.

Meng het geheel goed door en schenk vervolgens over de wortelsalade.

Meng de wortelsalade met de dressing goed door.

Snijd de peper in dunne ringen en strooi deze samen met de sesamzaadjes over de wortelsalade.

Snijd de overgebleven halve limoen in partjes en serveer deze bij de wortelsalade. Deze kan naar smaak nog uitgeknepen worden over het gerecht. 

Ingrediënten

  • 2 winterwortels
  • 1 rode ui
  • 40 g koriander
  • 3 eetlepels sojasaus, natriumarm
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels sesamzaadjes

Koolhydraten 12,6 g
waarvan suikers 9,3 g
Vet 6,9 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 3,6 g
Vezels 3,5 g
Groente 75 g
Kcal 133
Zout 0,08 g