Tortilla­pizza met courgette en olijven

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Tortillapizza met courgette en olijven

Ingrediënten

  • 40 g courgette
  • 50 g rode paprika
  • 4 kalamata olijven (zonder pit)
  • 20 g mozzarella
  • 1 volkoren tortilla
  • 1 eetlepel gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • 10 g rucola

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
285 kcal
Koolhydraten
34,3 g
- waarvan suikers
5,8 g
Vet
9,7 g
- waarvan verzadigd
3,5 g
Eiwit
11,4 g
Vezels
7,8 g
Groente
140 g
Zout
1,87 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de courgette en snijd in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer de olijven en scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Bestrijk de tortilla met de gezeefde tomaten en strooi de Italiaanse kruiden erover.

Beleg de tortilla met de courgette, paprika, olijven en mozzarella. Breng op smaak met peper.

Bak de tortilla 12 minuten in de oven. Serveer met rucola.

Vervang de mozzarella door edelgistvlokken voor een veganistische versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes