Tortillapizza met courgette en olijven

Ingrediënten
- 40 g courgette
- 50 g rode paprika
- 4 kalamata olijven (zonder pit)
- 20 g mozzarella
- 1 volkoren tortilla
- 1 eetlepel gezeefde tomaten
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- snufje peper
- 10 g rucola
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 285 kcal
- Koolhydraten
- 34,3 g
- - waarvan suikers
- 5,8 g
- Vet
- 9,7 g
- - waarvan verzadigd
- 3,5 g
- Eiwit
- 11,4 g
- Vezels
- 7,8 g
- Groente
- 140 g
- Zout
- 1,87 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de courgette en snijd in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer de olijven en scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Bestrijk de tortilla met de gezeefde tomaten en strooi de Italiaanse kruiden erover.
Beleg de tortilla met de courgette, paprika, olijven en mozzarella. Breng op smaak met peper.
Bak de tortilla 12 minuten in de oven. Serveer met rucola.
Vervang de mozzarella door edelgistvlokken voor een veganistische versie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
