Tortillapizza met courgette en olijven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de courgette en snijd in plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Halveer de olijven en scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Bestrijk de tortilla met de gezeefde tomaten en strooi de Italiaanse kruiden erover.

Beleg de tortilla met de courgette, paprika, olijven en mozzarella. Breng op smaak met peper.

Bak de tortilla 12 minuten in de oven. Serveer met rucola.

Vervang de mozzarella door edelgistvlokken voor een veganistische versie.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 40 g courgette
  • 50 g rode paprika
  • 4 kalamata olijven (zonder pit)
  • 20 g mozzarella
  • 1 volkoren tortilla
  • 1 eetlepel gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • 10 g rucola

Koolhydraten 34,3 g
waarvan suikers 5,8 g
Vet 9,7 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 11,4 g
Vezels 7,8 g
Groente 140 g
Kcal 285
Zout 1,87 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.