Traybake ovengroente

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de champignons in kwarten, de ui in grove stukken, de bosuitjes in ringen en de broccoli in roosjes.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Doe alle groenten met de rozemarijn en olijfolie in een grote kom en hussel het geheel goed door elkaar.

Verdeel de groenten over de bakplaat en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles in 25 minuten gaar.

Serveer direct zo van de bakplaat.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 broccoli
  • 200 g zoete aardappelblokjes
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 250 g ricotta

Koolhydraten 35,4 g
waarvan suikers 16,5 g
Vet 28,5 g
waarvan verzadigd 13,1 g
Eiwit 20,3 g
Vezels 11,7 g
Groente 490 g
Kcal 502
Zout 0,34 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.