Trifle van blauwe bessen en quinoa

Bereiding

Was de quinoa met ijskoud water. 

Breng 250 ml water aan de kook in een pannetje. 

Wanneer het water borrelt, verlaag het vuur en voeg de quinoa toe. 

Kook dit 15 minuten op laag vuur . 

Zet het vuur uit en laat het afkoelen. 

Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom en voeg wat kaneel toe. 

Verhit in een pan amandelmelk in 3 minuten. Voeg 20 druppels zoetstof toe en laat dit afkoelen. 

Om te serveren: voeg 3 eetlepels quinoa toe in een glazen kom, daarna een laagje amandelmelk, de blauwe bessen, magere kwark en frambozen. Herhaal dit totdat het kommetje is gevuld. 

Ter decoratie: Doe er wat blauwe bessen en een beetje geraspte kokos over.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 80 g quinoa 
  • ½ theelepel kaneel 
  • 60 ml amandelmelk, ongezoet 
  • 50 ml magere kwark 
  • 20 druppels vloeibare zoetstof
  • 30 g blauwe bessen 
  • 30 g frambozen


Ter decoratie:

  • blauwe bessen 
  • 1 eetlepel geraspte kokos 

Koolhydraten 13,6 g
waarvan suikers 3,0 g
Vet 2,2 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 4,2 g
Vezels 2,2 g
Groente -
Kcal 96
Zout 0,14 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!