Trifle van blauwe bessen en quinoa

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 80 g quinoa
  • ½ theelepel kaneel
  • 60 ml amandeldrink, ongezoet
  • 50 ml magere kwark
  • 30 g blauwe bessen
  • 30 g frambozen
  • blauwe bessen
  • 1 eetlepel geraspte kokos

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
96 kcal
Koolhydraten
13,6 g
- waarvan suikers
3 g
Vet
2,2 g
- waarvan verzadigd
0,8 g
Eiwit
4,2 g
Vezels
2,2 g
Groente
96 g
Zout
0,14 g

Bereiding

Was de quinoa met ijskoud water. 

Breng 250 ml water aan de kook in een pannetje. 

Wanneer het water borrelt, verlaag het vuur en voeg de quinoa toe. 

Kook dit 15 minuten op laag vuur . 

Zet het vuur uit en laat het afkoelen. 

Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom en voeg wat kaneel toe. 

Verhit in een pan amandeldrink in 3 minuten en laat dit afkoelen. 

Om te serveren: voeg 3 eetlepels quinoa toe in een glazen kom, daarna een laagje amandeldrink, de blauwe bessen, magere kwark en frambozen. Herhaal dit totdat het kommetje is gevuld. 

Ter decoratie: Doe er wat blauwe bessen en een beetje geraspte kokos over.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes