Verse tomatensaus

Shutterstock.com
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel oregano, gedroogd
- 1/2 theelepel tijm, gedroogd
- snufje peper
- 1 theelepel sambal
- 8 blaadjes verse basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 106 kcal
- Koolhydraten
- 9,2 g
- - waarvan suikers
- 8,6 g
- Vet
- 6 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 2,1 g
- Vezels
- 3,9 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,1 g
Bereiding
Hier komt geen pakje bij kijken, deze saus is bereid met verse en onbewerkte ingrediënten. Lekker voor bij de pasta of bij groenten.
Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de oregano en tijm toe aan de pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat rustig een half uur sudderen met de deksel op de pan, of tot de saus dik genoeg is.
Pureer de saus met een staafmixer of in een blender zodat deze lekker smeuïg wordt.
Breng op smaak met peper en sambal. Voeg als allerlaatste de verse basilicumblaadjes toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
