Verse tomatensaus

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Shutterstock.com

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1/2 theelepel tijm, gedroogd
  • snufje peper
  • 1 theelepel sambal
  • 8 blaadjes verse basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
106 kcal
Koolhydraten
9,2 g
- waarvan suikers
8,6 g
Vet
6 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
2,1 g
Vezels
3,9 g
Groente
250 g
Zout
0,1 g

Bereiding

Hier komt geen pakje bij kijken, deze saus is bereid met verse en onbewerkte ingrediënten. Lekker voor bij de pasta of bij groenten.

Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de oregano en tijm toe aan de pan. 

Breng het mengsel aan de kook en laat rustig een half uur sudderen met de deksel op de pan, of tot de saus dik genoeg is.

Pureer de saus met een staafmixer of in een blender zodat deze lekker smeuïg wordt.

Breng op smaak met peper en sambal. Voeg als allerlaatste de verse basilicumblaadjes toe.

 

 

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes