Verse tomatensaus

Bereiding

Hier komt geen pakje bij kijken, deze saus is bereid met verse en onbewerkte ingrediënten. Lekker voor bij de pasta of bij groenten.

Snipper de ui en pers de knoflook of hak hem fijn. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de oregano en tijm toe aan de pan. 

Breng het mengsel aan de kook en laat rustig een half uur sudderen met de deksel op de pan, of tot de saus dik genoeg is.

Pureer de saus met een staafmixer of in een blender zodat deze lekker smeuïg wordt.

Breng op smaak met zout, peper en sambal. Voeg als allerlaatste de verse basilicumblaadjes toe.

Tip: let je op jouw zoutgebruik dan kun je het zout ook weglaten. De kruiden en specerijen zijn ook goede smaakmakers.

 

 

 

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1/2 theelepel tijm, gedroogd
  • snufje peper
  • 1 theelepel sambal
  • 8 blaadjes verse basilicum

Koolhydraten 9,2 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 2,1 g
Vezels 3,9 g
Groente 250 g
Kcal 106 kcal
Zout 0,1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Foto: Shutterstock.com