Volkoren platbrood

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Volkoren platbrood

Ingrediënten

  • 200 g volkorenmeel
  • 150 g magere yoghurt 
  • 1 theelepel bakpoeder

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
181 kcal
Koolhydraten
31 g
- waarvan suikers
4,2 g
Vet
1,1 g
- waarvan verzadigd
0,2 g
Eiwit
8,8 g
Vezels
5,2 g
Groente
0 g
Zout
0,52 g

Bereiding

Meng het volkorenmeel met de yoghurt en het bakpoeder

Kneed 3 minuten tot een stevig deeg.

Laat het deeg minstens 15 minuten rusten.

Maak 8 gelijke balletjes van het deeg.  

Bestuif het aanrecht met extra meel en rol het deeg zo dun mogelijk uit.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak het platbrood gaar. 

Lekker om te beleggen of te eten met hummus.

Tip: Je kunt kruiden toevoegen naar smaak, bijvoorbeeld komijn, knoflookpoeder of za'atar. Maar je kunt ook voor een zoete versie gaan met kaneel of koek & speculaaskruiden.

De Nationale Suiker Challenge gemist?

Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.

Doe nu mee!
Groente en fruit in de vorm van een ijsco