Volkoren platbrood
Ingrediënten
- 200 g volkorenmeel
- 150 g magere yoghurt
- 1 theelepel bakpoeder
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 181 kcal
- Koolhydraten
- 31 g
- - waarvan suikers
- 4,2 g
- Vet
- 1,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,2 g
- Eiwit
- 8,8 g
- Vezels
- 5,2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,52 g
Bereiding
Meng het volkorenmeel met de yoghurt en het bakpoeder
Kneed 3 minuten tot een stevig deeg.
Laat het deeg minstens 15 minuten rusten.
Maak 8 gelijke balletjes van het deeg.
Bestuif het aanrecht met extra meel en rol het deeg zo dun mogelijk uit.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak het platbrood gaar.
Lekker om te beleggen of te eten met hummus.
Tip: Je kunt kruiden toevoegen naar smaak, bijvoorbeeld komijn, knoflookpoeder of za'atar. Maar je kunt ook voor een zoete versie gaan met kaneel of koek & speculaaskruiden.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.