Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kwark in een kom en pers de knoflook uit en roer die samen met de chilipoeder door de kwark.

Snijd de komkommer in dunne plakjes met de kaasschaaf. Leg de wraps op een bakplaat en doe het kwarkmengsel over de wraps.

Verdeel de komkommer over de wraps en verdeel nu de kipfilet over de wraps. Rol de wraps op en steek ze vast met een coctailprikker.

Bestrooi de geraspte kaas over de wraps. Doe de bakplaat met de wraps gedurende 10 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten is.

Reactie van diëtiste Sara van Grootel, adviseur van het Diabetes Fonds: "Door te kiezen voor magere kaas en kwark beperk je de hoeveelheid verzadigd vet en calorieën in dit recept, goed gedaan. U kunt bij dit recept salade eten voor wat extra groenten. Of voeg extra groenten toe zoals boontjes, mais, kidneybonen, aubergine, courgette etc. Reken hier dan wel een paar gram extra koolhydraten voor." 

 

Ingrediënten

  • 8 eetlepels magere kwark
  • 4 volkoren wraps
  • 200 gram plakjes kipfilet broodbeleg
  • 150 gram geraspte 20+ kaas
  • 4 teentjes knoflook
  • halve komkommer
  • 2 snufjes chilipoeder

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 26 g
Vet 10 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 29 g
Vezels 1 g
Groente 52 g
Kcal 312
Zout 2,4 g

Ingestuurd door: Mevr. Bongers-Beers