29 FEB. 2016

Wetenschappers hebben een nieuwe, caloriearme, suiker ontwikkeld. Deze nieuwe suiker past in een trend om minder suiker te eten.

Wetenschappers van de Bio-Ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent hebben een caloriearme suiker ontwikkeld, Kojibose.  De suiker smaakt  zoet en is niet slecht voor het gebit.  Kojibose stimuleert de groei en activiteit van bacteriën in de darm. Het  werkt als een prebioticum en houdt de darmen gezond, aldus de ontwikkelaars. 

Nog niet te koop

De nieuwe suiker zou ook preventief werken tegen aandoeningen zoals diabetes, kanker en ontstekingen in de darm tegengaan. Onderzoekers bekijken nu samen met de voedingsindustrie hoe Koijbose in de markt kan worden gebracht.

Keuze voor minder suiker

De ontwikkeling van de calorie-arme suiker past in een trend om minder suiker te eten. Steeds meer mensen kopen graag producten met minder suikers. Coca Cola en Friesland Campina merken dit aan de lagere verkoopcijfers voor cola en vla. Producten met minder of geen suiker, zoals mineraalwater, worden weer meer verkocht.

Het Diabetes Fonds is voorstander van producten met minder suiker. Te veel suiker eten vergroot de kans op overgewicht en daarmee op diabetes type 2.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!