5 JAN. 2016

In Engeland eten kinderen tussen de 4 en 10 jaar gemiddeld 22 kilo suiker per jaar. Een campagne is gestart om dit overmatig suikergebruik tegen te gaan. Ook in Nederland eten kinderen te veel suiker.

Engelse kinderen eten te veel suiker. Wel 22 kilo, evenveel als een kind van 5 jaar weegt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse Nationale Gezondheidsdienst, de NHS. Reden voor de NHS om de Sugar Smart campagne te starten. Met deze campagne willen ze kinderen en hun ouders bewust maken van hoeveel suiker er in eten zit.

Suikerapp

Onderdeel van de campagne is de Sugar Smart app. Deze app laat zien hoeveel suikerklontjes er in een product zit, als je de barcode scant. De app helpt om te kiezen voor producten met minder suiker.

Ook in Nederland

Het terugdringen van suikergebruik bij kinderen zou ook bij ons verstandig zijn, vindt Jaap Seidell. Hij is deskundige op het gebied van overgewicht. Volgens hem eten Nederlandse kinderen ook te veel suiker, met name in tussendoortjes.

In Nederland zet het Diabetes Fonds zich in om mensen bewust te maken van de hoeveelheid suiker in producten, zoals in onze campagne "Wat wel" en als lid van de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!