26 JAN. 2017

Het Diabetes Fonds presenteert vandaag tijdens de Nationale Voedseltop het project de Gezonde Keuze Onderweg. Op de Voedseltop komen beslissers uit de Nederlandse voedselwereld bij elkaar om te praten over het voedselbeleid.

De gezonde keuze is onderweg, zoals op trein- en tankstations, niet makkelijk. Verleiding ligt op de loer. 80 procent van het aanbod is op deze plekken ongezond. Het Diabetes Fonds neemt samen met het bedrijfsleven het initiatief tot het ontwikkelen van een winstgevende winkelformule waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Producenten, zoals Spa en Peijnenburg, gaan de uitdaging met het Diabetes Fonds aan de gezonde keuze onderweg makkelijk(er) te maken.

Oproep aan bedrijven

Het Diabetes Fonds roept tijdens de Voedseltop meer bedrijven op mee te werken aan het ontwikkelen van een winstgevende winkelformule waarin de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Daarnaast gaan we één-op-één het gesprek aan met bedrijven en betrekken we de politiek om het initiatief van de grond te krijgen.

Voedseltop

Tijdens de Voedseltop op 26 januari komen in Den Haag staatsecretaris Van Dam, minister Schippers, minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma samen met het bedrijfsleven en andere maatschappelijke partijen om meerjarige afspraken te maken over het voedselbeleid van de toekomst.