9 FEB. 2017

Met een gedeelde missie op gezond leven en met een focus op minder suiker, hebben Ekoplaza en het Diabetes Fonds deze week een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

We krijgen in Nederland 1,5 tot 2 keer teveel suiker binnen. Samen met Ekoplaza gaan we mensen helpen met een suikerbewuste keuze. Want veel mensen vinden het nog steeds moeilijk om een eerste stap te zetten naar een lagere suikerinname omdat ze niet goed weten waar ze moeten beginnen. Daarnaast worden we overal continue verleid met ongezonde keuzes.

Daarom gaan Ekoplaza en het Diabetes Fonds in een gezamenlijke campagne mensen verleiden met gezonde in plaats van ongezonde keuzes. Vanaf eind maart starten de Lekker met minder suiker actieweken bij Ekoplaza. Met lekkere recepten, interessante weetjes, praktische tips en korting op gezonde producten.

Naast het voorkomen van diabetes type 2 door het stimuleren van een gezonde leefstijl met minder suiker, financiert Ekoplaza onderzoek naar genezing. Dankzij onderzoek komen er steeds betere behandelingen voor diabetes en complicaties. Ook komt genezing hierdoor steeds dichterbij.