23 JAN. 2018

Staatssecretaris Blokhuis heeft positief gereageerd op de petities voor minder suiker die het Diabetes Fonds heeft aangeboden. De handtekeningen werden eind november uitgereikt naar aanleiding van de campagne Halve maatregelen.

Gedeelde zorgen

Net als het Diabetes Fonds maakt de staatssecretaris zich zorgen over overgewicht en de explosieve groei van het aantal mensen met diabetes type 2. Niet voor niets is de aanpak van overgewicht als ambitie opgenomen in het Regeerakkoord, aldus Blokhuis.

Hij benadrukt dat voeding aan de orde komt bij de totstandkoming van het Preventieakkoord en spreekt in zijn brief waardering uit voor de inzet van het Diabetes Fonds om de gezonde keuze makkelijker te maken.

Het Diabetes Fonds is blij met de reactie van de staatssecretaris en blijft zich inzetten voor de gezonde keuze met minder suiker.

Frisdranken- en zuivelsector aan zet

Suikerhoudende dranken zijn volgens Blokhuis een grote boosdoener in de suikerinname. Hij zal er bij de frisdranken- en zuivelsector op aandringen dat de ambities voor het verlagen van het suikergehalte worden gerealiseerd. Noodzakelijk, want een blikje suikerrijke frisdrank (330 ml) per dag, verhoogt het risico op diabetes type 2 met maar liefst 20%.