28 NOV. 2017

Het Diabetes Fonds heeft 31.669 petities aangeboden bij de Tweede Kamer. Leonie Sazias (50PLUS), Linda Voortman (GroenLinks), Nine Kooiman (SP), Femke Arissen (Partij voor de Dieren) en Hayke Veldman (VVD) namen de petities in ontvangst.

Halve maatregelen

Het aanbieden van de petitie betekent het einde van de campagne Halve maatregelen, waarmee het Diabetes Fonds de afgelopen weken pleitte voor minder suiker in producten, een gezonder productaanbod en meer ruimte in de schappen voor suikerarm en suikervrij.

"De Nederlander krijgt gemiddeld 1,5 tot 2 keer te veel suiker binnen", liet Diabetes Fonds directeur Hanneke Dessing tijdens de overhandiging weten. "Suikers zitten verstopt in allerlei producten die we eten, van soepen en pastasauzen tot mayonaise. Te veel suiker leidt tot overgewicht en dat verhoogt de kans op diabetes type 2." 

Groei diabetes type 2 stoppen

Het Diabetes Fonds blijft zich hard maken voor een gezond productaanbod met minder suiker om de explosieve groei van diabetes type 2 een halt toe te roepen. Eerder zorgde het ervoor dat verschillende partijen uit de voedselindustrie gaan samenwerken om te komen tot een gezonder voedselaanbod met minder suiker. Ook sprak Dessing met staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) over de invulling van het Nationaal Preventieakkoord.