21 OKT. 2013

Vandaag is de inschrijving geopend voor de Nationale Traploopweek, georganiseerd door  het Diabetes Fonds. De werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties nemen tussen 11 en 15 november elke dag de trap en laten de lift voor wat het is.  Doel: een gezonde werkvloer.

Voldoende beweging
Uit onderzoek weten we dat bijna de helft van werkend Nederland te weinig beweegt. Met voldoende beweging per dag kan je de kans op diabetes type 2 in de helft van de gevallen voorkomen. Voldoende beweging houdt in: 30 minuten bewegen per dag, minstens 5 dagen per week. Regelmatig de trap nemen is een effectieve manier om aan de nodige lichaamsbeweging te komen.

Langdurig zitten is het nieuwe roken
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: “Langdurig zitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico’s zijn net zo ernstig. We roepen bedrijven én organisaties uit uiteenlopende branches op om zelf een rol te spelen in het creëren van een gezonde werkvloer. Als ze hun medewerkers stimuleren om meerdere keren per dag de trap te nemen leidt dat tot fittere werknemers en uiteindelijk tot minder ziekteverzuim.”

Aanmelden
De Nationale Traploopweek vindt plaats van 11-15 november. Bedrijven en organisaties kunnen zich vanaf deze week aanmelden op www.traploopweek.nl Via een online toolkit ontvangen ze diverse communicatiematerialen ter ondersteuning van de Traploopweek.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.