12 OKT. 2013

Vandaag heeft Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vanaf de Euromast het startschot gegeven voor de allereerste DiaBeatitRun. Een kleine 200 lopers zijn de uitdaging van 598 treden en een dubbele marathon (84km) op een dag aangegaan. Het doel: geld ophalen om samen diabetes te verslaan.

Ook Aboutaleb maakt zich zorgen over de snelle toename van diabetes: "Het is echt hard nodig dat we met z’n allen gezonder gaan leven! Ik roep iedereen daartoe op! Ik weet zelf wat gezond leven voor je lichaam doet, ook omdat in mijn directe omgeving diabetes voorkomt. In Rotterdam zijn we actief met programma’s als Rotterdam Lekker Fit waarbij schoolkinderen gestimuleerd worden gezonder te eten en meer te bewegen." Aboutaleb voegde de daad bij het woord en trotseerde als eerste de trap van de Euromast.
 
In een reactie zegt Hanneke Dessing,  directeur van het Diabetes Fonds: "We willen vandaag met de 200 lopers een volgende stap zetten om  diabetes te verslaan! Dat is hard nodig want elke dag komen er 240 mensen met diabetes bij. De opbrengst van de DiaBeatit Run komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Daar maakt het Diabetes Fonds zich sterk voor."
 
De DiaBeatit Run is een  nieuw en uitdagend hardloopevenement. De ongeveer 200 deelnemers trotseren vandaag  de Euromast en lopen vervolgens in estafettevorm de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam: 589 treden, 84 km. Hoofdsponsor is Mediq en de deelnemers zijn individueel gesponsord door familie, vrienden en bedrijven. Er zijn in Nederland ruim 1 miljoen mensen met diabetes. Diabetes heeft veel impact op het dagelijkse leven; meerdere malen dagelijks prikken en spuiten, nadenken over wat je wel en niet kan eten. Het kan leiden tot ernstige complicaties als hartfalen, nierschade en blindheid.
 

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.