13 OKT. 2015

De DiaBeatit Run – het jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds - heeft het recordbedrag van € 100.443,- opgeleverd. Ruim 200 deelnemers liepen zaterdag 10 oktober in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam.

Het team Bootcamp Diabeatit uit Breda en Etten-Leur haalde van alle teams het meeste geld op; ruim € 10.017,-. Dit team zette zich in voor de meer dan 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland, maar in het bijzonder voor Isabelle (11 jaar). De vader van Isabelle heeft namelijk een droom en dat is dat diabetes niet meer bestaat. Onderzoek is nodig om dit mogelijk te maken. Het Diabetes Fonds financiert belangrijk onderzoek naar het voorkomen en genezen van diabetes.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds:'Alle lopers, begeleidende fietsers, chauffeurs en vrijwilligers haalden dit jaar weer een geweldig bedrag op voor onderzoek naar de genezing van diabetes. Ik ben ongelooflijk trots op iedereen die zich heeft ingezet. Ik wil ook alle organisaties bedanken voor hun sponsoring.’

Iedereen vrij van diabetes, daarvoor kom je in actie

Ook geld inzamelen tegen diabetes? Kom in actie!

Ook geld inzamelen tegen diabetes? Kom in actie!